Ett äventyr för din familj!

Har Ni som föräldrar svårt att slappna av framför kameran? Vill ni ha en familjefotografering som förmedlar känslor och beskriver er familj precis som ni är? Ja då har ni hittat rätt fotograf!

I min studio är allt bus okej! Under fotograferingen så busar vi, ni föräldrar brukar ofta vara kittliga, ha väldigt roliga grimaser eller så kanske någon av er pruttar väldigt högt! Kaniner och nallar kan flyga och fotografen kan tittut leken också!

Vi tar det på barnens villkor, vi leker för att få dem att skratta, är dem blyga så kan de vara enklast att börja med familjebilderna och ta enskilda eller syskonbilder efter när alla har blivit lite varma i kläderna och bekväma framför kameran.

Det är inget “sitt still och le så får du en glass sen” hos Drömfoto är det barnen som bestämmer, vill de sitta så sitter vi, vill de busa så busar vi, vill de springa runt så får de springa. Det är så vi får de riktigt härliga skratten!

Boka din fotografering
Familj_PageImg_1

Så här går det till

Fotosessionen

Familjefotograferingen gör vi utefter era önskemål i studion med enkla bakgrunder eller utomhus i en vacker miljö som passar just er familj! Under bokningen så pratar vi mer om vilka önskemål ni har.
Drömfoto rekommenderar varmt att vara utomhus då hela familjen kan gå på upptäcktsfärd och njuta av naturen!

Kläder

Har ni funderingar på vad ni ska ha för kläder?
Min rekommendation är att ta kläder som ni är bekväma och trivs i. När det gäller färger så rekommenderar jag att familjen tar samma färgskala för att få en mer helhet, Gärna ljust upp till och mörkare nertill. Har ni fler frågor kring kläder tar vi det vid bokningen!

Familj_PageImg_2

Familjefotograferingen inkluderar

En timmes fotografering i studio kostar 800 kr (För fotografering under helg tillkommer 200kr).
Fotograferingen inkluderar:

 • C:a 1 timmes fotografering
 • Lån av filtar och annan rekvisita under fotograferingen
  (allt är naturligtvis tvättat innan sessionen)
 • Bildvisning i studion ca 2 veckor efter fotografering

Produkter beställs separat på bildvisningen.
Mina produktpriser börjar på 950kr. De flesta kunder ha en budget på 6 000kr till 8 000kr för att få det bästa till hemmet.

Boka din fotografering

Föreviga erat underverk från start

De nio månaderna du bär på ert barn inuti din kropp är en otroligt häftig period. Inne i magen växer och utvecklas ett litet underverk, ett litet barn! Varje graviditet är ett mirakel, något unikt och något som är otroligt viktigt att föreviga, er kärlek och längtan till det kommande barnet lyser i ögonen.

Ni får fina bilder som ni kommer kunna se tillbaka på och minnas. Och tänk när ni kan visa ert barn att där inne låg hon/han en gång o var så liten!

Boka din fotografering
DSC_9777-26 kopiera

Så här går det till

Lagom stor

Att bestämma en tidpunkt för när ni ska ta gravidporträtten brukar kännas lite klurigt. De flesta vill ha en stor, välformad mage utan att resten av kroppen ska ha dragit på sig för mycket extrakilon eller vätska.

Det varierar från person till person när man tycker magen är som finast. Det varierar också på hur mycket och hur snabbt magen växer under graviditeten. Jag brukar rekommendera en gravidsession någonstans kring v 30-35, men ifall du känner att du vill vänta eller att det ska vara tidigare så kan man självklart planera in fotograferingen när ni känner er vackrast! Men tänk på att boka i god tid!

Fotosessionen

Gravidfotograferingen är oftast utomhus men kan också vara i studio ifall det önskas! Sessionen vara i ca en timme. Jag tar alltid bilder med variation så det finns många alternativ från varje del av sessionen, enskilda bilder på blivande mamma, tillsammans med syskon och med den andra föräldern. Det som gör det mest speciellt är när du som förälder tar med något personligt att ha med i bilden. Tillexemplet den första nallen, ultraljudsbild eller något annat som symboliserar just dig och din familj. I övrigt lyssnar jag på era önskemål om vad ni vill ha för typ av bilder.

Låt inte stiror eller andra tillfälliga märken i huden hindra er ifrån att ta gravidbilder!  Med hjälp av ljussättning kan man dölja mycket och jag retuscherar alltid bilderna och kan ta bort sådant ni inte känner er bekväma med. Vill du inte visa hud så ta kläder som du känner dig bekväm med. Det finns även ett par klänningar som man kan få låna ifall det önskas.

Inför fotosessionen

Några tips inför fotograferingen:

 • Undvik att ha åtsittande kläder (t ex resåren på mammabyxor eller tighta strumpor) under dagen innan fotograferingen efter som det blir märken i huden. (Ifall vi har planerat fotografering i underkläder eller naken)
 • Ta med fina fräscha underkläder som matchar om du vill fotas i underkläder
 • Om du vill ta bilder med kläder så är det lättast om du har en tröja/klänning som sitter tight så man ser magens form. Ta gärna med ombyten så vi får flera variationer. Välj kläder du är bekväm i och tycker om!

Den andra föräldern och syskon

Om ni vill ha kärleksfulla bilder på er med båda som blivande föräldrar så finns det gott om tid till det också under sessionen. Vi diskuterar igenom era önskemål och bestämmer vilken plats som passar bäst för er, utomhus eller i studio.

Äldre syskon är varmt välkomna att vara med i er gravidsession. Då väljer vi en tidpunkt på dagen då syskonet/syskonen brukar vara som gladast och piggast. Det är också bra att ha med sig någon extra vuxen som kan sysselsätta syskon under tiden vi fotar porträtt på er blivande föräldrar.

Era händer kommer vara synliga på några av bilderna och speciellt på när bilderna så ta en extra koll på naglarna innan fotograferingen!

Välkomna med frågor eller bokning av er gravidfotografering!

Gravid_PageImg_2

Gravidfotografering inkluderar

En timmes fotografering i studio eller utomhus kostar 800 kr. Fotograferingen inkluderar:

 • C:a 1 timmes fotografering
 • Lån av filtar och annan rekvisita under fotograferingen (allt är naturligtvis tvättat innan sessionen)
 • Bildvisning i studion 2 veckor efter fotografering

Produkter beställs separat på bildvisningen.
Mina produktpriser börjar på 950kr. De flesta kunderna brukar ha en budget på 6 000kr till 8 000kr för att få det bästa till hemmet.

Boka din fotografering